Det finns flera sätt om man vill testa vinna pengar på fotboll. Vinn pengar på fotboll med Stryktipset, eller Måltipset till exempel.

Stryktipset
En av de äldsta spelformerna vi har i Sverige är Stryktipset. Det lanserades så tidigt som 1934 av dåvarande spelbolaget Tipstjänst. Spelets namn kom av att man från början inte skulle kryssa för det lag som man trodde skulle vinna, utan tvärtom så strök man det lag man trodde skulle förlora. Därav namnet Stryktipset. Från början var det 12 matcher man skulle satsa på och varje rad kostade 25 öre. Det var först 1969 som man började med att ha 13 matcher på kupongen. År 2004 infördes något som kallades för 13 plus och som idag heter Dubbelvinsten. Och 2010 höjde Svenska Spel återbetalningsprocenten på Stryktipset från cirka 45 procent av insatserna till omkring 65 procent av insatserna. Stryktipset går ut på att man ska försöka gissa utfallet i totalt 13 fotbollsmatcher och man får välja mellan hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. Matcherna är hämtade från de svenska och de engelska ligorna. Det går också att spela på system och därigenom använda sig av helgarderingar och halvgarderingar. För att vinna pengar på fotboll på Stryktipset måste man ha minst 10 rätt.

Måltipset
Vinn pengar på fotbollsmål! Måltipset går ut på att man ska välja ut vilka 8 matcher av kupongens 30 matcher som kommer att bli de mest målrika. Om flera matcher skulle vara lika målrika så räknar man bortamål. Måltipset är en svensk uppfinning, precis som Stryktipset och det har blivit så populärt att det har spridit sig till många andra länder. Det var 1983 som Måltipset lanserades och spelet har haft samma koncept hela tiden. För att vinna ska man ha minst sex rätt och högsta möjliga är alltså att pricka in samtliga 8 matcher. Men det är 1 chans på 6 miljoner att man ska få 8 rätt. Måltipset brukar göra en större utdelning än Stryktipset. Detta eftersom om ingen spelare får 8 rätt en vecka så går vinsten vidare till nästa vecka och det kan lätt bli stora jackpottar. Den största vinsten hittills utföll 1994 och var på mer än 24 miljoner kronor. Återbetalningsprocenten är låga 46 procent. Även när det gäller Måltipset kan man använda sig av olika system när man försöker vinn pengar på fotboll.

Både Stryktipset och Måltipset är spel som du måste lämna in hos till spelombud innan matcherna drar igång. Men förutom denna typ av spela så finns det så kallad livebetting, där man spelar medans matchen pågår. Du kan läsa mer om detta sätt att betta på sportblog.