VM-kvalets senaste omgång avrundades härom dagen och Sverige fick med sig 3 poäng ifrån de två mötena. Den första matchen mot Bulgarien blev tyvärr en förlust, men efter det följde en 4-1 seger mot Vitryssland. Man innehar därmed andraplatsen i tabellen och ett gott läge på att ta sig vidare i kvalet. Dock finns det fler som vill komma åt denna plats.

Ställningen mellan Sverige och tredjeplacerade Nederländerna är tuff, även om det skiljer tre poäng mellan lagen. I den kommande och avslutande kvalomgången kommer nämligen Sverige att möta Luxemburg samtidigt som Nederländerna spelar mot Vitryssland, två matcher där de starka lagen bör plocka full poäng. Detta skulle medföra att den sista matchen, som blir mellan de två lagen skulle bli direkt avgörande för vem utav dem som går till play-offen.

Trots att matcherna spelas samma dag, den 7 oktober, så kommer dem inte att ske samma tid. Sveriges match hinner nämligen avslutas innan Nederländernas börjar, vilket gör att laget redan inför sin match kan veta om hur de behöver spela för att ta sig vidare eller inte. Antingen kan man ta det lugnt och spela på som vanligt, eller gå för så många mål som möjligt. Det svenska fotbollsförbundet har försökt få matchen att bli flyttad så att den spelas samtidigt som de övriga, men förslaget slogs ner utav Fifa.

Kategorier: Fotboll

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *