Många kända fotbollsspelare har skapat sina egna målgester. En specifik målgest kan ge dig uppmärksamhet och få dig att stå ut från resten av spelarna på planen. Det räcker med att göra ett mål för att få visa upp sin målgest och är den riktigt bra kan den lyfte dig hela matchen. Är målgesten riktigt bra kan målet vara allt du gör på hela matchen och åskådarna kommer ändå komma ihåg dig.

Hur ska man göra för att skapa en egen målgest då? Först måste man skaffa en referens. Detta kan vara djur, växter, miljöer, traditioner eller roller. Till exempel så kan man välja att träd och sedan försöka se ut som ett träd i storm – svajande med armarna och benen tätt ihop. Eller så kan man välja en krokodil, som några spelare har gjort, och slå ihop sina utsträckta armar. Har man någon talang som går att utöva på fotbollsplanen så är det en ypperligt bra målgest. Luftgitarr, volter, hjula, stå på händer, lägga benen över ryggen eller kanske spela trumpet.

Alla behöver en målgest oavsett position. För någon dag kanske du får en chans på mål och har du ingen målgest får du göra som resten och springa ett segervarv runt planen. Sedan blir du bortglömd och killen som gjorde ett mål och inte två blir matchens hjälte. Enbart på grund av krokodilarmarna.

Kategorier: Fotboll

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *