Att fotbollsspelare byter lag är vanligt inom sporten. De största stjärnorna är alltid eftertraktade av topplagen som vill kunna krossa allt motstånd med en uppsättning av världens bästa fotbollsspelare. Att en idrottare kan få en så stor lön som de får endast för att spela fotboll är för många ofattbart. Nu har dock ett köp av en spelare gjorts som slagit alla rekord.

Samuel Eto’o är stjärnan som tidigare spelade i det Italienska laget Inter och gjort stor karriär där som en av lagets bästa anfallare. Då Eto’os kontrakt med klubben gått ut har han funnits på marknaden för andra lag att köpa. Nu kan stjärnan titulera sig som spelare  i den ryska fotbollsklubben Anzhi Makhachkala. Klubben har under sommaren gjort en hel den nyförvärv för att toppa laget och köpet av Eto’o kan ses som grädde på moset.

Övergångssumman som Anzhi ska ha betalat sägs vara på 250 miljoner kronor och han ska under sina tre år som kontraktet är på få ut en årslön på 20 miljoner Euro per säsong. Detta gör Samuel Eto’o till världens bäst betalade fotbollsspelare. Spelaren som tidigare toppade denna lista var Christiano Ronaldo som får ut ca 12 miljoner per säsong från Real Madrid.

Kategorier: Fotboll

1 kommentar

Fotboll äger · 16 november 2012 kl. 23:34

Ibra var sanslöst bra i senaste matchen mot England. Att scora fyra mål och fixa en bicicleta på det viset eller att ens komma på tanken. Galet! Är det någon som ser fram emot den dagen Ibra slutar i landslaget?

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *