Efter ett långt sommaruppehåll inom de olika fotbollsligorna brukar hösten vara en mycket uppskattad tid för många fotbollsfans. Det är under denna period som många lag kommer igång på nytt och en helt ny säsong med oändliga möjligheter ligger framför deras fötter.

En liga som drog igång redan under förra månaden var engelska högstaligan Premier League. Här spelar totalt 20 lag i en stor tabell där alla möter varandra på både hemma- och bortaplan. Efter dessa totalt 38 möten så går de tre bästa lagen i ligan direkt till nästa säsongs Champions League, medans det fjärdeplacerade laget går till CL-kval där man får möta andra lag för att göra upp om en plats. Det femteplacerade laget går i sin tur till Europa League, medans de tre sämsta lagen flyttas ner till den lägre ligan Football League.

Fotbollsligor gäller i främsta fall för just klubblag, men UEFA har nyligen tagit beslutet om att starta upp en fotbollsliga även för Europas alla fotbollslandslag. Ligan kommer att få namnet Nations League och beräknas dra igång till 2018. Här kommer UEFA:s alla 54 nationer att delta och dessa delas in i olika divisioner utifrån sin placering på världsrankingen. Inom varje division spelas sedan gruppspel, där det bland annat står direktplatser till kommande EM på spel. Detta ger alltså lagen en extra chans att ta sig till det stora mästerskapet utan att behöva kvala.

Kategorier: Fotboll

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *