Idag är det exakt två veckor kvar tills kvalet för fotbolls-EM drar igång. Under en period på lite mer än ett år kommer det svenska landslaget att spela sammanlagt tio kvalmatcher mot fem europeiska länder. Matcherna kommer att spelas både på hemma- och bortaplan, vilket ger fem tillfällen att se en högklassig fotbollsmatch på plats här hemma. Lagen som Sverige ställs emot är Ryssland, Moldavien, Österrike, Liechtenstein och Montenegro, vilket betyder att laget även kommer att spela matcher i dessa länder.

När samtliga lag har mött varandra två gånger i detta EM-kval så är det de två bäst placerade lagen i gruppen som går direkt till EM. Även det bäst tredjeplacerade lag går direkt, medan övriga möts i ett play-off för att göra upp om de sista fyra platserna. Totalt kommer 24 lag att delta i turneringen, vilket är en ökning från de tidigare åren då endast 16 lag fått delta.

Biljetter till matcherna på hemmaplan kan du köpa via Ticnet och de släpps i omgångar inför varje match. För att ladda upp inför kvalet spelar Sverige även en träningsmatch mot Estland på Friends arena redan i nästa vecka.

Kategorier: Fotboll

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *