Det har blivit 79 landskamper med både spel i EM och VM samt 16 år i internationella ligor under karriären, men nu väljer Christian ”Chippen” Wilhelmsson att lägga fotbollsskorna på hyllan. Beslutet är någonting som han har funderat över under en längre tid och när han under förra året var tvungen att operera sin tå kändes beslutet ännu mer självklart.
– Jag har inte vetat vad jag ska göra, jag har fortfarande förbannat ont i tån men det funkar. Andra saker känns viktigare i dag, det handlar om mycket kring min familj och jag ska snart bli pappa en tredje gång, och det har inte funnits tid till allt runt familjen tidigare och det är viktigt för mig att kunna lägga tid på det framöver av flera skäl, säger han till Fotbollskanalen.se.

Sedan 19 års ålder har mittfältaren flyttat runt i världen och spelat i lag som Los Angeles Galaxy, Nantes och Roma. Han har deltagit i EM 2004, VM 2006, EM 2008 och EM 2012 med det svenska landslaget och där bidragit till deras framgångar.

Kategorier: Fotboll

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *